Koken
Er zijn drie verschillende soorten kookplaten:
Keramische kookplaten maken gebruik van halogeenstralers, elektrische verwarming- of infraroodelementen. Spiralen worden verhit onder een dikke keramische glasplaat en gloeien rood op als ze heet zijn. Op de glasplaat staan de kookzones met cirkels aangegeven. De grootte van de cirkel is een maat voor de pan die erop geplaatst kan worden.
Inductie kookplaten worden tijdens het koken zelf niet heet. Pas bij het plaatsen van een juiste pan wordt er warmte opgewekt in de bodem van de pan. Als de pan van de plaat gehaald wordt voelt de kookplaat wel warm aan maar niet heet. De zones passen zich aan, aan het formaat van de pan. Met de speciale pannen met magnetiseerbare bodem kun je heerlijk koken op inductiekookplaten.
Gas kookplaten sluit je direct aan op je gasaansluiting. Als je kookt met gas betekent dit dat je werkt met open vuur. Het fijne aan koken op gas is dat de gastoevoer zeer goed te regelen is waardoor je de warmte toevoer traploos kunt instellen.
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 3
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kookzones: 5
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kinderbeveiliging
- Kookzones: 4
- Kookzones: 4
- Bandstaal
- Vlambeveiliging
- Dubbele kookzone
- Standen 5
- 2500 Watt
- Kookzones: 4
- Enkele kookzone
- Standen 10
- 2000 Watt
- Dubbele kookzone
- 3100 Watt